Вівторок, 16 Квітня, 2024
Події

Затриманий у Китаї глава Інтерполу пішов у відставку

Виконуючим обов’язки очільника організації стане представник Південної Кореї Кім Йонг Ян.

Очільник Інтерполу Мен Хунвей, якого заарештували китайські правоохоронці  у зв’язку з підозрою в порушенні закону на території КНР, 7 жовтня звільнився з посади президента організації .

“Сьогодні, 7 жовтня, Генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні, Франція, отримав від президента Інтерполу Мена Хунвея заяву про звільнення, яка негайно вступила в силу”, – сказано в заяві Інтерполу.

Виконуючим обов’язки президента Інтерполу стане представник Південної Кореї Кім Йонг Ян, а новий президент організації буде призначений під час засідання Інтерполу, яке відбудеться 18-21 листопада у Дубаї.

Як повідомлялося 5 жовтня, Франція почала розслідування через зникнення глави Інтерполу Мен Хунвея, який тиждень не виходить на зв’язок після від’їзду в Китай 29 вересня. За даними ЗМІ, глава Інтерполу, який також обіймає посаду заступника міністра в Міністерстві громадської безпеки КНР, був затриманий і перебуває під слідством у Китаї.

Французькі правоохоронці взяли під охорону дружину Хунвея, яка заявила, що почала отримувати погрози по телефону та в соціальних мережах. 

УНІАН

Залишити відповідь