Вівторок, 23 Квітня, 2024
ПодіїРозслідування

Друге Межигір’я: у поплічниці Януковича Лесі Софієнко забирають самозахоплену землю

Депутати Київради проголосували за передачу колективного звернення активістів та учасників АТО щодо будівництва на захопленій поплічницею старої влади Лесею Софієнко землі реабілітаційного центру для військовослужбовців на розгляд Департаменту земельних ресурсів – повідомляє видання Київ Сіті Ньюз.

Таке рішення підтримали 13 з 19 членів постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування. Про це повідомляють правозахисники «Стоп корупції», які взяли участь у роботі комісії.

Столичні депутати почули громадськість та учасників бойових дій, які прийшли на засідання профільної комісії із закликом зайняти принципову позицію та не допустити узаконення самозахопленої землі поплічниками старої влади.

У цей час під стінами Київської міської ради тривала акція протесту за участі кількох громадських організацій. Волонтери, бійці АТО та громадські активісти «Стоп корупції», «Народне правосуддя», «Стоп нелегал», «Народ проти корупції», «Захист звичайних людей» і Дмитро Павличенко об’єднались та підтримали ініціативу учасників АТО щодо створення реабілітаційного центру на самовільно захопленій земельній ділянці на Осокорках.

Учасники мітингу закликали депутатів Київської міської ради показово віддати самозахоплені поплічниками старої влади 10 соток бійцям.

Додамо, днями Дарницький районний суд Києва задовольнив клопотання про арешт земельної ділянки по вулиці Завальній на столичних Осокорках. Землю незаконно привласнила родина поплічниці режиму Януковича та бізнес-партнерка екс-міністра АПК Присяжнюка Леся Софієнко.

Прокуратура Дарницького району відкрила кримінальне провадження за фактом самозахоплення землі. Софієнко разом з цивільним чоловіком, екс-нардепом від Партії регіонів Володимиром Пєховим, захопила 10 соток в столиці разом з береговою смугою озера Зариваха. Подружжя відгородило собі окремий вихід до водойми прямо з будинку. За Кадастровою картою ця земля належить громаді. Завдяки активістам про захоплення землі дізнались правоохоронні органи.

Днями КП «Благоустрій» демонтував огорожу, а на звільненій території учасники АТО встановили військовий намет.

Ініціативна група вже подала документи на відведення ділянки під створення центру реабілітації для учасників АТО. Учасники антитерористичної операції мають першочергове право на отримання земельної ділянки.

Земля – не єдиний апетит Софієнко, вона разом із чоловіком привласнила цілий автопарк підприємства, веде розкішний спосіб життя, полюбляє шопінг та відвідує елітні клініки за кордоном. При цьому Софієнко заборгувала державі 130 мільйонів гривень податків.

Залишити відповідь