П’ятниця, 29 Березня, 2024
ПолітикаСвіт

Чи блокуватиме Угорщина участь України у з’їзді міністрів НАТО: відповідає Сійярто

Угорщина продовжить блокувати євроатлантичну інтеграцію України, оскільки у Будапешті вважають, що конфлікт між двома державами не є лишень двосторонньою суперечкою. Попри це участь українського очільника МЗС Павла Клімкіна у засіданні міністрів НАТО Угорщина блокувати не збирається.

Про це глава МЗС Угорщини Петер Сійярто повідомив у коментарі “Радіо Свобода“.

Я можу погодитися із форматом зустрічі із представником України на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, що буде схожий до того, який ми мали під час останнього саміту НАТО. Тоді були запрошені президенти Грузії й України. Ми не були проти. І якщо на зустріч міністрів НАТО у грудні будуть запрошені голови МЗС Грузії та України, ми теж на це підемо,
– наголосив Сійярто.

Проте угорський міністр заявив, що Будапешт і надалі продовжить блокувати євроатлантичну інтеграцію України, оскільки в Угорщині вважають, що у проблемі з мовами меншин в Україні не було досягнуто жодного прогресу.

Окрім цього, Сійярто не вважає, що конфлікт між Україною та Угорщиною є лишень двосторонньою проблемою.

“Україна не лише порушує двосторонні угоди, а й міжнародні правила, включно зі своїми зобов’язаннями перед НАТО. Ми відкидаємо твердження ЄС і НАТО, що це слід сприймати лише як двосторонню суперечку”, – заявив голова МЗС Угорщини.

Також він додав, що за останній місяць Україна лишень погіршила ситуацію.

Залишити відповідь