П’ятниця, 17 Травня, 2024
ВійнаУкраїна

НАТО приєдналось до України у відслідковуванні дій російських найманців і бойовиків на Донбасі і у Сирії

Заступник Генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер висловила подяку Україні за утворення спільної гібридної платформи з протидії агресивним діям Росії.

Про це у Facebook повідомила голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

Зазначається, що Фріз поставила запитання заступнику генсека НАТО Роуз Геттемюллер щодо координації зусиль НАТО з Україною, боротьби з “найманством” в контексті участі іноземних бойовиків в ІД та у бойових діях на Донбасі.

“Нагадала про участь сотень іноземних найманців-бойовиків, які на боці російсько-терористичних військ на Сході України здійснювали військові злочини. Висловила думку, що особи з бойовим досвідом, котрий був отриманий на Донбасі під час участі у російсько-терористичних формуваннях, становлять небезпеку європейським демократіям, адже можуть бути використані в інтересах ворожих антизахідних сил, зокрема і Росії”, – зазначила Фріз.

Вона також розповіла, що Геттемюллер відповідаючи питання, висловила слова вдячності Україні за утворення спільної гібридної платформи з протидії для аналізу та розуміння цієї гібридної тактики та застосування механізмів протидії агресивним діям як Росії, так і залученими нею найманців.

“Так, Альянс має через спільну з Україною гібридну платформу слідкувати за ПВК Вагнер та іншими найманцями,” – наголосила представниця НАТО.

“Ми цінуємо вклад України в цей напрям гібридного агресивного прояву проти демократії”, – заявила Геттемюллер.

Залишити відповідь