Четвер, 25 Квітня, 2024
ПолітикаУкраїна

КСУ визнав конституційними зміни до Основного закону по курсу в ЄС і НАТО

Закріплення курсу в ЄС і НАТО відповідає статтям 157 і 158 Конституції

Конституційний суд України (КСУ) визнав конституційними зміни до Основного закону щодо закріплення курсу держави на вступ до Євросоюзу і НАТО. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела у фракції “Блок Петра Порошенка”. Зокрема, рішення суду вже передано в парламент.

“У Раду вже передано рішення Конституційного суду. Тому Рада сьогодні його розгляне”, – повідомив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, Велика палата КСУ в середу, 21 листопада, продовжила розгляд проекту змін до Конституції у частині закріплення курсу України в НАТО і Євросоюз. Так, суд розглядав закріплення євроатлантичних прагнень України в Основному законі на відповідність статтям 157 і 158 Конституції.

Раніше, 28 вересня у КСУ надійшло конституційне звернення парламенту щодо законопроекту №9037, який передбачає зміни до Конституції для закріпленні курсу держави на вступ до ЄС і НАТО.

20 вересня нардепи відправили на розгляд до КСУ президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції України про незворотність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Залишити відповідь