Субота, 20 Квітня, 2024
КультураУкраїна

Держкомтелерадіо заборонив ввезення до України 5 книг, що поширюють імперську ідеологію РФ

Держкомтелерадіо України заборонив ввезення з території Росії п’яти книг, що містять пропаганду держави-агресора та імперських геополітичних доктрин.

   

Зокрема, йдеться в поширеному в п’ятницю вранці прес-службою Держкомтелерадіо України повідомленні, “Дресс Шоу” не отримало дозвіл на ввезення двох книг російського видавництва “АСТ” – “Велика енциклопедія ножів світу” Дмитра Сіллова і “Зброя. Великий ілюстрований гід” Мернікова.

“У першому виданні під виглядом енциклопедії оспівується “любов російської людини до бойового ножа” і надається не лише характеристика для кожного виду сучасної холодної зброї, розробленої для військових спецпідрозділів РФ, але і поширюється докладна інструкція, як орудувати ними під час вуличних боїв, завдавати смертельних ударів “для ураження біологічних цілей”. Автор робить висновок, що ця зброя “розроблено російською людиною для експлуатації російськими людьми”. До речі, саме бойовими ножами “Каратель” “Шайтан”, “Смерш-5″, про які з захопленням пише автор книги, озброєні сьогодні російські терористичні підрозділи, які захоплювали Крим і ведуть неоголошену війну на Донбасі”, – йдеться в інформації.

Починаючи з 20 травня 2017 року, дати набуття чинності постановою Кабміну України №262 “Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або яка виготовлена і/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України”, Держкомтелерадіо відмовив у видачі 1193 дозволів.

Залишити відповідь