Субота, 20 Квітня, 2024
СуспільствоУкраїна

Президент підписав закони щодо “євроблях”: гроші з них підуть на пенсії

Президент України Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Про це президент повідомив у Facebook.

“Підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами. Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко й недвозначно передбачено законом”, – вказав він.

Також Порошенко закликав власників “євроблях” у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту.

“Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будуть не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку. Дякую усім за розуміння і здатність до компромісу”, – зазначив президент.

Залишити відповідь