Вівторок, 19 Березня, 2024
НаукаПодіїСвітТехніка

У Китаї штучний інтелект оштрафував портрет на автобусі

Інцидент стався в місті Нінбо, на південь від Шанхая.

   

У Китаї система розпізнавання осіб, яка використовує штучний інтелект, виписала штраф місцевої підприємниці Дун Мінчжу – нібито за перехід дороги на червоне світло. Як виявилося, її портрет був на рекламі на автобусі, який проїжджав повз.

Особи порушників система виводить на великі екрани посеред вулиці. На одному з них Мінчжу побачила фото автобуса зі своїм зображенням. Система неправильно скоротила її прізвище до “Чжу” і показала ID-номер. Підприємець звернулася в поліцію, і там внесли коректив, пообіцявши поліпшити систему, щоб уникнути проблем у подальшому. Користувачі соцмереж встигли зняти екран із зображенням автобуса.

Мінчжу очолює компанію з виробництва кондиціонерів Gree Electric Appliances. У 2007 році вона увійшла до списку 100 найвпливовіших жінок світу, за версією журналу Forbes. Ринкова капіталізація компанії Gree Electric Appliances зараз становить понад $ 303,5 млрд, інформує агентство Reuters. Компанія подякувала поліції за виправлену помилку і попросила пішоходів дотримуватися правил дорожнього руху.

Варто відзначити, що з минулого року багато міст по всьому Китаю почали боротися з порушниками дорожнього руху, встановивши в системи розпізнавання осіб вдосконалені камери спостереження на базі штучного інтелекту. Пекін і Шанхай були одними з перших.

Залишити відповідь