Неділя, 19 Травня, 2024
ПолітикаУкраїна

Близько трьох десятків країн визнали Голодомор геноцидом українського народу

Вже близько 30 країн визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

  

Про це сказав президент України Петро Порошенко під час виступу у рамках Міжнародного форуму “Україна пам’ятає – світ визнає!” до 85-х роковин Голодомору.

«Із кожним роком розширюється коло держав, які визнають Голодомор геноцидом українського народу. Вже близько трьох десятків держав на тому чи іншому рівні надали належну оцінку цій людській трагедії. Лише за останній час ухвалені важливі рішення Сенатом США й Асамблеєю Португальської Республіки. Маємо належне вшанування пам’яті жертв Голодомору і на рівні міжнародних організацій – таких як Організація Об’єднаних Націй, Європейський парламент, ЮНЕСКО, ОБСЄ, Парламентська асамблея Ради Європи» – сказав Порошенко.

Він висловив вдячність за це іноземним партнерам, «які долучилися до відновлення історичної правди», але додав, що це лише «півдороги».

«Розраховуємо на широку міжнародну підтримку проекту декларації ООН до 85-х роковин Голодомору, підготовленого Україною. Закликаю наших партнерів підтримати і приєднатися до співавторів декларації», – наголосив президент.

Залишити відповідь