Середа, 17 Квітня, 2024
ПолітикаСуспільствоУкраїна

Росія намагається це повторити – Держдеп США про Голодомор в Україні

У США наголосили, що штучний голод 1932-1933 років був одним з найжорстокіших актів двадцятого століття

   

Представник Держдепу США Хізер Науерт виступила зі спеціальною заявою на підтримку України.

Сьогодні ми приєднуємося до українців по всьому світу, відзначаючи 85-ту річницю Голодомору, коли мільйони невинних українських громадян були доведені до голодної смерті режимом Йосипа Сталіна, – йдеться в заяві.

В американському відомстві наголосили, що варварське захоплення української землі і сільськогосподарських культур в Радянському Союзі здійснювалося з навмисно із політичною метою підкорення українського народу і нації.

“Цей катастрофічний штучний голод був одним з найжорстокіших актів двадцятого століття і жорстоким нагадуванням про злочини комунізму”, – наголосили у Держдепі.

Вашингтон також заявив, що Кремль досі намагається зруйнувати прагнення українців до самоідентичності.

“Сьогодні українці знову вмирають в результаті спроб Росії знищити особистість і західні устремління народу України. Триваюча агресія Росії на сході України привела до загибелі більше 10 тисяч осіб. Проте, Росія не зможе перемогти стійкий український дух і послабити прагнення українців до кращого майбутнього”, – повідомили у відомстві.

США наголосили, що пам’ятають мільйони невинних жертв Голодомору і підтверджують незмінну підтримку національного суверенітету і територіальної цілісності України, а також право українського народу на власний курс.

Залишити відповідь