Четвер, 25 Квітня, 2024
СуспільствоУкраїна

Сьогодні – Міжнародний день усунення насильства проти жінок.

Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, що в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо.

 

Цей день – символ світового визнання проблеми гендерного насильства.

Також 25 листопада ще називають Днем білої стрічки. Біла стрічка – це світовий символ протидії насильству проти жінок. Саме з цього дня стартує акція «16 Днів Активізму проти гендерно-зумовленого насильства щодо жінок». Вона була ініційована ще у 1991 році Центром Жіночого Глобального лідерства.

8 березня сайт «Update» опублікував інфографіку, де йшлося про те, що за рік в Україні загинуло 600 жінок від домашнього насильства. А це більше, ніж військових у зоні проведення ООС. Такі дані одразу викликали резонанс у суспільстві та тривалі обговорення, дехто не погодився з такими цифрами.

На сайті Кабінету Міністрів ми у відкритому доступі можемо знайти інформацію, що в Україні щороку офіційно реєструють понад 100 тисяч звернень з приводу насильства у сім’ї. А за неофіційною статистикою, кожна п’ята жінка протягом свого життя потерпала від різних форм насильства.

 

Залишити відповідь