Субота, 20 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

Мексика посилює охорону на кордоні з США

Мексика вишле з країни мігрантів, які штурмували кордон США

 

Мексика зобов’язалася послити охорону на кордоні зі Сполученими Штатами після останніх заворушень, передає Associated Press. Повідомляється, що 39 мігрантів були арештовані через спробу перетнути кордон з США. 

Група біженців влаштувала мирний марш біля американського кордону, щоб звернутися до США з проханням пришвидчити обробку заяв на надання притулку. Однак деякі з них спробували незаконно перетнути кордон, і американські прикордонники були вимушені застосувати проти них сльозоточивий газ. 

Після цього міністр внутрішніх справ Мексики заявив, що влада негайно депортуватиме всіх, хто намагатиметься нелегально перетнути кордон Сполучених Штатів біля мексиканського міста Тіхуана. Зараз близько 5 тисяч біженців, що прибули у місто проживають на території спортивного комплексу. Місцева влада забезпечує їх продуктами та товарами першої необхідності. Після арештів на демонстрації біженці повернулися до місця свого тимчаового перебування. 

Президент США Дональд Трамп закликав Мексику та Центральну Америку зупинити потік мігрантів до Сполучених Штатів.

«Було б дуже розумно, якби Мексика зупиняла каравани задовго до того, як вони добираються до нашого південного кордону, або якби країни походження (караванів) не дозволяли б їм формуватися. (Для них це спосіб позбутися від цих людей і підкинути їх США. Більше такого не буде)», – написав Трамп у Твіттері.

Залишити відповідь