Четвер, 25 Квітня, 2024
КіноКультураСуспільствоУкраїна

Вінницю очікує міжнародний кінофестиваль

З 6 по 18 грудня у Вінниці пройде XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Цього року найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці понад 200 міст і містечок України. Серед майданчиків для показів і обговорень фільмів у Вінниці – хаб «Місто Змістів», креативний простір «Артинов», ЦМС імені І. Бевза, Книгарня «Є».

Важливою складовою заходів є дискусії, під час яких глядачі й глядачки матимуть нагоду поспілкуватися з експертами та діячами культури.

Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Рівні рівності» та присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в нашому повсякденні, зрештою – «виміряти» рівні рівності.

Ключова кіно-програма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа. Фестиваль пропонує відвідувачам подивитись на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії.


Залишити відповідь