П’ятниця, 19 Квітня, 2024
СуспільствоУкраїна

Заспокоїтися і не носити камуфляж

В ДСНС розповіли, що робити в разі загострення військової ситуації.

 

У ДСНС України дали рекомендації населенню в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру.

Про це йдеться на сайті служби.

По-перше, жителям рекомендують заздалегідь підготуватися до можливої ​​термінової евакуації: підготувати “екстрену валізку” з мінімумом необхідних речей і документами і їх копіями.

При першій можливості покинути разом з родиною небезпечну зону або відправити дітей і родичів літніх людей до родичів, знайомих.

Також в ДСНС порекомендували захистити свої будинки. Зокрема, нанести захисні смуги зі скотчу (паперу, тканини) вікна, обладнати укриття в підвалі або біля будинку на відстані, що перевищує його висоту. Крім цього, радять зробити вдома запаси питної та технічної води, продуктів харчування, підготувати аптечку, подбати про додаткові джерела опалення. Особистий транспорт рекомендується завжди мати в справному стані і запасом палива для виїзду з небезпечного району.

Крім цього, в ДСНС закликали зберігати спокій, не говорити незнайомим людям про свої плани, носити з собою документи, уникати місць скупчення людей, уникати можливих провокацій, а при появі озброєних людей, військової техніки, заворушень негайно покидати цей район, дізнатися більше про захисні спорудах цивільної оборони поблизу.

Залишити відповідь