Четвер, 28 Березня, 2024
ПолітикаСвіт

Українці діаспори закликали лідерів G-20 не зустрічатися з Путіним на саміті

Представники української діаспори в США, Канаді, Ірландії та інших країнах-членах G-20, закликають політиків не зустрічатися з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті “Великої двадцятки” в Аргентині.

 

Про це повідомляє “Голос Америки”.

Група українців в американських штатах Північна і Південна Кароліни закликає українців у США звернутися до президента Трампа на веб-сайті Білого дому і попросити його терміново закликати Путіна негайно відпустити українських моряків і політв’язнів, а також “піти геть з України”.

“Їхня група вже 5-й рік допомагає українським ветеранам, сиротам і родинам загиблих”, – зазначає “Голос Америки”.

Антоніна Кумка, президент Canada Ukraine International Assistance Fund, розповіла, що українці в Канаді миттєво почали писати листи до своїх депутатів з вимогою більшого тиску на РФ після того, що сталося в Азовському морі.

“Ми закликаємо своїх лідерів до наступного: цих вихідних в Аргентині вони мають наполягти, щоб РФ негайно відпустила українських моряків, випустила на волю українських політв’язнів і йшла геть з України. На зустрічі країн G20 у них буде можливість сказати про це Путіну”, – заявила представниця громади Олена Козлова-Пейтс.

Саміт G-20 пройде в Буенос-Айресі з 30 листопада по 1 грудня.

“Я бачу це як можливість для нашої громади звернути увагу лідерів, яких ми обрали, на теми, що нас хвилюють. Ми постійно це робимо на локальному рівні в нашому штаті, а також із нашими представниками в Конгресі. Але цього разу звертаємося до президента. Він має можливість допомогти зупинити диктатора Путіна в Україні, що для нас у цей час головне”, – підкреслила вона.

Залишити відповідь