П’ятниця, 29 Березня, 2024
ПолітикаСвіт

США поставили Росії “ракетний ультиматум”

Росія протягом 60 днів повинна відмовитися від ракети 9М729 (ОТРК «Іскандер»).

 

Держдепартамент США заявив, що Росія, незважаючи на багаторазові запити американської сторони, приховувала існування ракети 9M729, яка була розроблена і створена у якості порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. 

Про це йдеться в поширеній заяві держдепартаменту.

“Росія неодноразово змінювала пояснення, що стосуються ракети, що порушує умови договору. Протягом понад чотирьох років Росія заперечувала існування ракети і не надавала жодної інформації про неї, незважаючи на те, що США повідомляли Росії про місця її випробувань, найменування компаній, що беруть участь в розробці і виробництві ракети”, – йдеться в заяві.

У ньому вказується, що лише після того, як США “публічно повідомили про існування ракети, Росія визнала цей факт, однак заявила, що ця ракетна система не підпадає під вимоги ДРСМД.

Питання про порушення Росією ДРСМД обговорювалося на 30 зустрічах з представниками російського уряду на п’яти зустрічах експертів обох сторін. “На кожній з цих зустрічей США вказували Росії на порушення договору і вимагали повернутися до його дотримання, підкреслюючи крайню заклопотаність”, йдеться в заяві держдепартаменту.

Залишити відповідь