Четвер, 28 Березня, 2024
Музика

8 квітня в столиці зіграють майстри експериментальної музики Xiu Xiu.

Xiu Xiu — це лос-анджелеський проект, спрямований на реалізацію безкомпромісних і неприборканих музичних експериментів мульти-інструменталіста Джеймі Стюарта. Ось уже багато років він організовує найнесподіваніші колаборації як в студії, так і на сцені. Безперервний потік релізів, сайд-проектів, художніх творів і великі гастролі зробили Джеймі важливою персоною в світі андеграундної музики, пише Kyivmaps.

За довгі роки експериментів (група існує з 2002-го) стилістика Xiu Xiu неодноразово змінювалася. З авангардного попа вона різко перетікала у відчайдушний нойз, а потім раптово приймала форму оркестрового року, не опускаючись при цьому до юрби музик на сцені. Не дивлячись на постійні метаморфози, музика Джеймі завжди приймала найрадикальніші форми, залишаючись грубою і чесною.

У лютому 2019 року виходить новий альбом Xiu Xiu, який отримав назву «Girl with Basket of Fruit». У зв’язку з цим Джеймі вирушає в тур, прихопивши з собою кілька дуже незвичайних компаньйонів, а саме Тора Харріса, який прославився своєю роботою з Майклом Джиро і Swans, та Джордана Гігера, учасника Minus Story і Shearwater.

Що ж стосується «Girl with Basket of Fruit», то це ще більш буйна та незвичайна варіація на тему «Forget», який вийшов в 2017 році. Окремо варто відзначити, що в роботі над новою платівокю взяли участь такі титани, як Юджин Робінсон, Девін Хофф, Еммануель Обі і Айо Окафор.

6 коментарів

Залишити відповідь