П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ПолітикаУкраїна

В Україні серйозно займуться розмінуванням Донеччини

Верховна рада прийняла закон за яким буде створена ціла система органів, що відповідають за розмінування прифронтових територій.

 

Народні депутати Верховної Ради прийняли в другому читанні і в цілому законопроект про протимінну діяльность в Україні. Проект закону №9080-1 підтримали 242 депутата.

Згідно з документом, що опублікований на сайті українського парламенту, буде визначено перелік об’єктів і суб’єктів протимінної діяльності, порядок їх створення, основи діяльності, вимоги до відповідних фахівців і джерела фінансування цієї діяльності.

Передбачається також, яким чином буде визначаться статус територій, які потребують розмінування. Так, забрудненими вибухонебезпечними предметами вважаються території, на яких велася війна, відбувався військовий конфлікт, проводилися АТО і ООС в Донбасі, а також тимчасово окуповані території.

Крім того, Кабінет міністрів буде змінювати статус території із забрудненої на безпечну. Також в Україні повинні створити національний орган з питань протимінної діяльності, що повинен буде координувати проведення відповідних заходів.

Залишити відповідь