Четвер, 28 Березня, 2024
Події

Британія запідозрила Росію в причетності до ще двох вбивств

Почерк нагадує замах на Скрипалів в Солсбері.

 

Детективи, що розслідують отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, підозрюють Росію в ще двох убивствах на території Великої Британії, пише The Times.

За даними видання, офіцери управління Скотланд-Ярду з контр-тероризму вважають, що співробітники ГРУ приїжджали до Британії в той час, коли відбувалися “підозрілі” смерті.

“Одна з ліній розслідування пов’язує агентів російської розвідки, які в’їжджали до країни під час підозрілих смертей”, – йдеться в повідомленні.

Мова йде про бізнесмена Олександра Перепелічного, який помер у 2012 році під час ранкової пробіжки біля свого будинку в передмісті Лондона, чоловікові було тоді 44 роки. Спочатку поліція повідомила про інфаркт. Однак через два роки після його смерті компанія, в якій Перепелічний застрахував своє життя, ініціювала розслідування: у результаті в шлунку бізнесмена було виявлено отруйну речовину, що міститься в рідкій китайській рослині Гельземіум (Gelsemium Elegans). Симптоми отруєння цією речовиною схожі з аритмією.

Відомо що Перепелічний допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки.

І другий випадок – смерть підприємця Скотта Янга, який випав із вікна своєї квартири в центрі Лондона.

Видання зазначає, що справи у цих двох вбивствах переведуть в категорію “підозрілих”, коли почнеться нове опитування свідків.

Залишити відповідь