Четвер, 28 Березня, 2024
Події

Прем’єр Бельгії подав у відставку після розпаду правлячої коаліції

Урядова криза в Бельгії почалася на початку грудня через гострі розбіжності думок у правлячій коаліції про підтримку Глобального договору ООН по міграції.

Прем’єр Бельгії Шарль Мішель подав у відставку після розпаду правлячої коаліції. Про це він заявив на засіданні парламенту у вівторок ввечері, на якому провідні партії королівства зажадали голосування про вотум недовіри уряду. Заява Мішеля транслював телеканал RTBF.

“Я констатую, що мої пропозиції не були переконливі і мій заклик не був почутий. Я прийняв рішення представити королю моє прохання про відставку, і я вирушаю до короля негайно”, – заявив Мішель і покинув засідання парламенту, яке було перервано .

Урядова криза в Бельгії почалася на початку грудня через гострі розбіжності у правлячій коаліції про підтримку Глобального договору ООН з міграції, за який виступали прем’єр і ліберальні партії південного франкомовної частини країни – Валлонії та північній нідерландскозяиной Фландрії.

Король бельгійців Філіп прийняв прем’єра Шарля Мішеля, який представив монарху прохання про відставку кабінету, проте відклав прийняття остаточного рішення з цього питання. Про це йдеться в поширеному у вівторок ввечері в Брюсселі в короткому короткій заяві Королівського палацу.

Залишити відповідь