Четвер, 28 Березня, 2024
СуспільствоУкраїна

Країни, які обрали українці для поїздок у 2018 році

Яким країнам у своїх подорожах надають перевагу українці? Літак чи потяг? Робота чи відпочинок? 

Голова Держприкордонслужби повідомляє, що за минулий рік обсяг пропускних операцій зріс на 4%. При цьому 71% осіб становлять громадяни України (66,4 мільйона осіб), а іноземці – 29%.

Крім того, збільшилася кількість подорожуючих українців у порівнянні з минулим роком на 6%. Зокрема фіксується збільшення поїздок громадян України через кордон зі Словаччиною (на 22%) та Румунією (на 17%), а також повітряним сполученням (загалом це 10,7 млн. осіб, попит на авіаподорожі збільшився на 29%).

Відкривати для себе світ українці не зволікають з різних причин, однак основні з них – це запровадження режиму безвізових поїздок в країни ЄС та спрощення прикордонних формальностей. В той же час сьогодні громадянин України сміливіше розширюють коло країн для відпочинку та поїздок у справах.

Статистика свідчить, що в 2018 році передові позиції з поїздок українців, як і торік, займають такі країни як Польща, Угорщина, Молдова, Румунія, Білорусь, Словаччина, Єгипет (збільшення на 350 тисяч осіб) та Туреччина. Проте відмічається попит і збільшення поїздок до Німеччини (+165 тисяч), Італії (+125 тисяч), Іспанії (+50 тисяч), Греції та Данії (+30 тисяч), Австрії та Кіпру (по +25 тисяч), Латвії (+20 тисяч), Болгарії та Чехії (по +15 тисяч), Естонії та Швейцарії (по + 10 тисяч). Мандрівки до США і Ізраїлю залишаються на рівні з минулим роком.

За матеріалами сайту ДПСУ.

Залишити відповідь