Вівторок, 16 Квітня, 2024
ЕкономікаСвіт

В США починає діяти урядовий “шатдаун”

Попри урядовий “шатдаун”, який зупиняє з суботи діяльність федеральних установ США через неприйнятий бюджет, Трамп вимагає від демократів підтримати його багатомільярдну ініціативу щодо розбудови стіни на кордоні з Мексикою.

В ніч на суботу в Сполучених Штатах починає діяти частковий урядовий “шатдаун”, коли федеральні установи не мають підстав отримувати бюджетні кошти.

Криза виникла внаслідок відмови Сенату задовольняти вимоги президента Трампа щодо виділення $5 млрд на прикордонну стіну, повідомило видання The Hill.

Президент США Дональд Трамп вимагає від Конгресу виділити $5 млрд на будівництво нової стіни на кордоні з Мексикою. Втім його ініціатива зустріла опір в обох партіях на Капітолійському пагорбі. Конгресу США так і не вдалося досягти компромісу, який дозволив би прийняти проект закону про бюджет, уникнувши таким чином подальше фінансування федеральних структур США.

“Наша велика країна повинна мати безпеку на кордоні. Ми не хочемо, щоб до нас потрапляли люди, яких ми не чекаємо тут. Ми хочемо, щоб до нас прибували люди на підставі законних процедур”, – заявив у зверненні глава Білого дому.

Без досягнення згоди фінансування близько 25 відсотків урядових установ припиниться опівночі. “Шатдаун” торкнеться 9 департаментів уряду і десятків установ, включаючи Держдеп, мін’юст, департаменти внутрішньої безпеки, транспорту, внутрішніх справ.

Сенатори планують повернутися до обговорення проекту бюджету сьогодні.

Залишити відповідь