Четвер, 18 Квітня, 2024
ОсвітаУкраїна

У міністерстві освіти повідомили про зміну правил

Міністерство освіти знову впроваджує умову для відпрацювання вчителів і медиків в селі, а для майбутніх магістрів доведеться здавати ще один іспит.

З 2019 року в Україні частково зміняться умови вступу у вищі навчальні заклади для абітурієнтів.

Про це повідомляють в Міносвіти.

Міністерство розширило мінімальну кількість балів для вступу на спеціальності: “Право”,  “Публічне управління і адміністрування”, “Міжнародні відносини”,  “Міжнародні економічні відносини”, “Міжнародне право”, “Фармація, промислова фармація “. Щоб подавати документи на ці спеціальності, вступник повинен мати конкурсний бал не менше ніж 130.

Як і торік, залишаться коригувальні коефіцієнти: першочерговий, сільський, галузевий. Зберегли мінімальний поріг у 150 балів з 2-го і 3-го предмету на спеціальності “Стоматологія”, “Медицина”, “Педіатрія”.

Наступного року розширили пільги на вступ для учасників бойових дій.

Для вступу до магістратури Міносвіти розширило перелік спеціальностей, на які треба здавати іноземні мови у форматі ЗНО: “Музеєзнавство, пам’яткознавство”, “Менеджмент соціокультурної діяльності”, “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа”, всі спеціальності галузей знань “Богослов’я”, “Соціальні та поведінкові науки”, “Управління та адміністрування”, “Інформаційні технології”, ” Публічне управління і адміністрування”.

Здаватимуть на магістратуру єдиний іспит з права і загальних юридичних компетентностей. 

Залишити відповідь