Субота, 20 Квітня, 2024
Здоров'яЦікаве

В Україні набирає популярності вирощування мікрогріну

Мікрогрін в Україні можна купити здебільшого у веган-магазинах здорового харчування або на спеціалізованих фермерських ринках

Це маленькі стебла овочів, які збирають зазвичай від 5 до 15 днів після проростання. Їх розмір лише кілька сантиметрів. Три харчові компоненти мікрогріну: центральний стовбур, сім’ядольні листки (виносяться з паростком на поверхню) і молоде листя. Важливо не плутати мікрогрін та паростки — (молоде вологе насіння, яке починає проростати, проте ще не має листя).

Мікрогрін почав з’являтися у меню шеф-кухарів ще в 1980-х, в Сан-Франциско. Спочатку було запропоновано дуже мало різновидів: рукола, базилік, буряк, капуста та суміш під назвою Rainbow Mix. Сьогодні американська промисловість мікрогріну складається з різних насіннєвих компаній та виробників.

Популярність мікрогріну швидко зростає. Обумовлено це, зокрема, поєднанням багатої кількості вітамінів у малих об’ємах. Крім того, завдяки мікрогріну можна створити ароматний та текстурований салат.

Донедавна мікрогрін у країнах ЄС використовувався шеф-кухарями в ресторанах високого класу. Однак ці маленькі рослини швидко зросли у популярності і почали з’являтися і в домашніх стравах, адже його легко знайти на полицях закордонних супермаркетів.

В Україні дрібні фермери можуть без ускладнень виростити таке джерело вітамінів. Своїм досвідом з поділився директор київської вертикальної гідропонної ферми ”Щастя Здоров’я” Максим Кірічко.

Залишити відповідь