П’ятниця, 29 Березня, 2024
Світ

Росія прагне розгорнути нову шпигунську мережу у Британії

Росія намагається створити у Великій Британії нову шпигунську мережу після викриття підозрюваних у хімічній атаці в Солсбері.

Про це повідомляє Daily Mail .

«Як стверджується, Росія намагається створити нову шпигунську мережу у Великій Британії після того, як її підрозділ було розкрито після нападу з нервово-паралітичною речовиною у Солсбері», – йдеться в повідомленні.

Розвідка Британії занепокоєна спробами РФ відновити свої позиції в країні. Місцеві чиновники впевнені, що ГРУ було ліквідовано після провалу отруєння Сергія Скрипаля та його доньки у Солсбері, і шпигунські операції тепер очолює Служба зовнішньої розвідки (СЗР).

«Якщо Москва зараз виділяє більше ресурсів для СЗР і більше свободи для роботи у Великій Британії, що, як ми вважаємо, і відбувається сьогодні, то це викликає набагато більше занепокоєння, оскільки вони професійніші», – зазначило державне джерело видання.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними в Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент «Новічок» російського походження.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з’ясувала, що підозрювані – «Олександр Петров» (справжнє ім’я Олександр Мишкін) і «Руслан Боширов» (справжнє ім’я Анатолій Чепіга) – офіцери ГРУ.

Залишити відповідь