Четвер, 18 Квітня, 2024
Світ

КНДР отримала достатньо матеріалу для створення ще шести ядерних бомб

КНДР продовжує розробку ядерної зброї, незважаючи на заяви Кім Чен Ина щодо денуклеаризації

Про це пише Bloomberg з посиланням на дані розвідки США і аналіз відкритих джерел.

Аналіз супутникових знімків і дані американської розвідки показують, що Північна Корея продовжує виробляти ракети і боєголовки так само активно, як і раніше.

За даними профільних аналітиків, Пхеньян вже отримав достатньо матеріалу для ще приблизно шести ядерних бомб. В результаті цього ядерний арсенал КНДР перевищить 20 бомб.

“Немає ніяких ознак того, що їхні ядерні і ракетні програми сповільнилися або призупинилися …Скоріше, вони вийшли на новий етап”, – заявила експерт Мелісса Хенем.

Супутникові зображення, опубліковані на веб-сайті 38 North 9 січня, показують, що Центр ядерних наукових досліджень в Йонбені, який повинен був бути демонтований в обмін на поступки з боку США, залишається в робочому стані.

У квітні 2018 року лідер КНДР Кім Чен Ин провів переговори з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном у прикордонному селі Пханмунджом.

Сторони ухвалили спільну декларацію щодо нормалізації двосторонніх відносин “заради миру і процвітання двох країн”. і анонсували підписання мирного договору, який формально завершить війну на Корейському півострові.

У червні 2018 року у Сінгапурі пройшли переговори президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина. Лідер КНДР зафіксував декларативний намір відмовитися від своєї ядерної програми. Президент США Трамп поспішив заявити про зникнення ядерної загрози з боку Пхеньяна і пообіцяв встановити нові відносини з Кім Чен Ином.

Залишити відповідь