Субота, 20 Квітня, 2024
Події

Суд Кіпру заарештував майно Дмитра Фірташа

Кіпрський суд наклав арешт на активи українського олігарха Дмитра Фірташа у цій країні. Їхня загальна сума становить близько 46 мільйонів доларів.

Про це повідомляє російське видання «Комерсант» з посиланням на власні джерела.

При цьому, додає ЗМІ, такі заходи торкнулися і головної компанії олігарха Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім бізнесом Фірташа.

Приводом для арешту став позов російського державного банку «ВТБ». Розглядати позов по суті почнуть наприкінці січня, повідомляє видання.  Російський «ВТБ» подав позов до компанії Фірташа Group DF за те, що її заводи, що працюють в окупованому Криму, заборгували банку близько 2,5 мільярда російських рублів.

Нагадаємо, також 20 березня 2018 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про намір клопотати про накладання арешту на майно підприємств, які підозрюються в причетності до несплати податків компаніями, підконтрольними українському бізнесменові Дмитру Фірташу. Мова йде про підприємства ПРАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», ПАТ «Азот», ПАТ «Рівнеазот», ДП «Хімік» та інші, які входять до бізнес-групи GROUP DF. В офісах підприємств проводять обшуки. ГПУ оцінила суму ухилення від сплати податків складає понад 500 мільйонів гривень.

Залишити відповідь