П’ятниця, 29 Березня, 2024
Україна

Томос ПЦУ покажуть у Борисполі

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній має привезти Томос про автокефалію Православної церкви України у Бориспіль.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого візиту у Бориспіль, передає кореспондент УНН.

“Блаженніший митрополит Епіфаній зараз у кількасот метрів через годину розпочне службу Божу. Сподіваюся, що він привезе і в Бориспіль довгоочікуваний Томос, і мешканці Борисполя зможуть на власні очі його побачити та провести подячну молитву”, – сказав Президент.

Нагадаємо, за результатами Об’єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об’єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже наступного дня, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Залишити відповідь