Субота, 20 Квітня, 2024
Події

Збройні формування РФ знову обстріляли безпілотник ОБСЄ

Збройні формування РФ та їхні найманці на Донбасі продовжують навмисно грубо перешкоджати використанню безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ в районі селища Чермалик на півдні Донецької області.

Про це йдеться у повідомленні ООС.

“За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 15 січня, спостерігачі Місії перебували в районі селища Чермалик на північному сході від Маріуполя. З метою верифікації команда СММ запускала свій БПЛА через лінію зіткнення. Після його запуску спостерігачі Місії почули дві серії численних черг зі стрілецької зброї приблизно за один-два кілометри на південь-південний схід від того місця, де вони перебували. За їхньою оцінкою, постріли були здійснені по БПЛА”, – йдеться у повідомленні.

Команда Місії повернула БПЛА та благополучно його приземлила.

Напередодні, у щоденному звіті СММ ОБСЄ, який опубліковано 14 січня, також зазначалося, що 12 січня, координуючи політ БПЛА через лінію зіткнення у районах на південь-південний схід від Чермалика, члени патруля Місії чули численні черги зі стрілецької зброї . За оцінкою СММ, вогонь вівся у напрямку їхнього БПЛА, який у той момент пролітав над тимчасово не підконтрольними владі України районами. Команда Місії і тоді вдало повернула БПЛА.

За даними української сторони СЦКК чергові спроби провокаційних дій найманців збройних формувань Російської Федерації знов пов’язані з намірами приховати свою вогневу активність щодо підрозділів Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей.

Залишити відповідь