Середа, 24 Квітня, 2024
Події

У Сирії терорист-смертник атакував воєнний конвой

У понеділок, 21 січня, в Сирії терорист-смертник підірвав автомобіль біля колони американських військовослужбовців, які рухалися у супроводі курдських сирійських демократичних сил

За даними спостерігачів Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, в результати вибуху замінованого автомобіля загинули п’ятеро бійців SDF, передає AFP.

Напад на курдсько-американський конвой стався на дорозі в провінції Ель-Хасака. Спостерігачі повідомили, що замінований автомобіль врізався в машину SDF.

“Терорист-смертник направив автомобіль, начинений бомбами, на конвой американських військ в супроводі SDF на дорозі Хасак-Шададі”, – заявили в Сирійському центрі.

Згідно з пропагандистським агентством Amaq, пов’язаним з терористами Ісламська держава, угруповання взяло на себе відповідальність за атаку на військову колону.

Очолювана США міжнародна коаліція підтвердила атаку на об’єднаний конвой сил США і сирійських союзників в Сирії. В результаті підриву автомобіля ніхто з американських військовослужбовців не постраждав.

Атака сталася менш ніж через тиждень після нападу на американських військовослужбовців і їхніх місцевих союзників в стратегічному місті Манбідж.

Залишити відповідь