Четвер, 18 Квітня, 2024
ТехнікаУкраїна

Укрзалізниця захищатиме свої вантажі за допомогою дронів

В Укрзалізниці запропонували використовувати дрони для патрулювання залізничних полігонів, на яких відбувається близько 95% всіх крадіжок на залізниці

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ЦТС.

Для реалізації цього проекту необхідно 9 мільйонів гривень. Наразі даний проект розробляють в Укрзалізниці у співробітництві з низкою ІТ-компаній.

Зазначається, що патруль кожного полігону здійснюватиме 2 дрони, ще один дрон буде знаходитися у резерві на випадок форс-мажорних обставин.

“Ми вивчали успішний закордонний досвід використання безпілотного моніторингу за допомогою дронів, який дозволив зменшити збитки від крадіжок вантажів майже вдвічі. Важливо, що безпілотники також можуть здійснювати віддалене патрулювання та інспекцію мало залучених залізничних гілок для попередження крадіжок елементів верхньої будови залізничних шляхів”, – повідомив начальник відділу організаційних змін Департаменту організаційного розвитку Укрзалізниці Костянтин Дода.

Він додав, що після застосування дронів на залізниці у Польщі рівень збитків від крадіжок зменшився на 49%.

Зазначається, що наразі загальні збитки від крадіжок вантажів та залізничних шляхів в Укрзалізниці складають близько 6 мільйонів гривень щомісяця.

Залишити відповідь