Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

В Ірландії жінки борються за право на аборт

Жінки Ірландії все ще борються за обіцяне право на аборт

New York Times пише про те, з якими викликами стикаються ірландки, які хочуть зробити аборт, попри зняття заборони на цю процедуру в країні.

“Жінки, які хочуть зробити аборт, дізнаються, що вони все ще мусять боротися із глибоко вкоріненою опозицією, яка заважає зусиллям уряду зробити безпечні та ефективні аборти доступними”, – пише видання.

Головними противниками переривання вагітності в ірландському суспільстві, в якому століттями домінують цінності католицької церкви, є “протиабортний рух”.

Основні засоби його протидії полягають у “американській тактиці” – рух створює фейкові сайти клінік та влаштовує протести перед справжніми.

Крім того, під впливом громадської думки лікарі не поспішають починати надавати такі послуги, що призводить до значних затримок та незручностей для жінок.

“Жінки, які хочуть зробити аборт, кажуть, що весь процес все ще секретний, а деякі кажуть, що їм некомфортно обговорювати це з сімейним терапевтом”, – пише газета.

Одна з жінок, яка пройшла процедуру, розповідає, що витратила три дні на телефонні переговори поки знайшла лікаря, який погодився, та клініку, в якій були всі необхідні ліки.

Втім, правозахисники сподіваються, що ситуація, хоч і повільно, але все ж таки змінюватиметься на краще, пише New York Times.

Залишити відповідь