Четвер, 16 Травня, 2024
В КиєвіУкраїна

Що треба знати столичним водіям про інспекторів з паркування

За словами заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури – начальника управління (інспекції) з паркування Дмитра Рахматулліназ 1 лютого перші 10 інспекторів з паркування вийдуть на вулиці для слідкування за правилами парковки. Поки це буде їх тестовий режим роботи, і набір до лав столичних інспекторів продовжується. Таким чином у столиці буде виконано перший етап впровадження реформи у цій сфері, передає
vechirniykiev.com.ua

Уточнимо: під час першого етапу інспектори не будуть застосовувати до порушників штрафи та евакуйовувати автомобілі, тому що ще немає дозволів застосовувати сертифіковані технічні пристрої, які зчитують інформацію за номером автомобіля. Інспектори обмежаться попередженням і роз’яснювальною бесідою з правопорушниками про дотримання правил паркування. Однак, як тільки буде технічна можливість  отримувати інформацію, інспектори одразу почнуть застосовувати до автомобілістів штрафні санкції.

Через 2 місяці буде впроваджуватися другий етап, коли інспектори, а їх стане більше, почнуть робити фотофіксацію й виписувати штрафи. Для того, аби виписати штраф порушнику,  його присутність буде не обов’язковою. Поліцейські й інспектори з паркування зможуть фіксувати порушення з допомогою, наприклад, планшетів.

А вже в травні можна буде впровадити третій етап, коли інспектори й поліція зможуть приймати більш суворі рішення. Тоді застосовуватиметься евакуація припаркованого з порушеннями транспорту. Але до того часу, Київрада має внести зміни до деяких міських положень й документів, – говорить Дмитро Рахматуллін.

Наразі «Київтранспарксервіс» просить водіїв слідкувати за зміною знаків на паркувальних майданчиках.

У столиці також триває набір на посади інспектора з паркування Інспекції з паркування. Які їх обов’язки й які вимоги до претендентів на посади?
Обов’язково треба мати вищу освіту. Майбутні працівники будуть державними службовцями. 
Що треба буде робити: 
-інспектувати вулиці; 
-фікувати порушення правил зупинки, стоянки, паркування автівок у режимі фотозйомки (відеозапису); 
-виносити постанови по справам про адміністративні правопорушення за порушення правил паркування; 
-вносити інформацію до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.
Розмір заробітної плати обіцяють  від 10 тисяч гривень, але ща буде надано повний соціальний пакет й можливість кар’єрного росту та збільшення зарплати за вислугу років. 

Залишити відповідь