Четвер, 16 Травня, 2024
Війна

Голова ВМС України стурбований станом полонених українських моряків

ВМС України стурбовані станом захоплених в Керченській протоці моряків

“Що стосується Чорного моря, є негативні тенденції, і моя думка, вони будуть тільки посилюватися. Це в першу чергу відноситься до закриття для судноплавства районів в північно-західній частині Чорного моря, де розташовані газові родовища і зосереджена певна виробнича діяльність. Там чергує Чорноморський флот Росії, і їх присутність, за нашими прогнозами, буде тільки посилюватися “, – заявив адмірал.

Воронченко ще раз зупинився на конфлікті в Керченській протоці і підтвердив, що ніяких завдань, окрім переходу з Одеси в Маріуполь і Бердянськ, перед українськими кораблями не ставилося.

Командувач флотом вважає абсурдними твердження російських офіційних осіб про підривну місію українських катерів, які були блоковані, обстріляні і захоплені в Керченській протоці.

“Там якісь плітки поширює президент Російської Федерації, що наші моряки мали намір підривати міст … Так кому цей міст потрібен? Це абсурд. Він і так завалиться через кілька років, тому що спроектований неправильно.. “, – зазначив Ігор Воронченко.

Головком нарікає, що російська сторона уникає контактів, ігноруючи при цьому українські запити про долю взятих в Керченській протоці в полон моряків.

Залишити відповідь