Четвер, 28 Березня, 2024
Для себеІсторії

Холостяки “пахнуть сильніше”

Ресурс Daily Mail пише про те, що холостяки “пахнуть сильніше” за одружених чоловіків, і це “може насправді працювати на їхню користь”.

“Відштовхнувшись від попередніх досліджень, які встановили, що холостяки мають вищий рівень тестостерону, дослідники найняли чоловіків, які мали спітніти, а потім попросили жінок вдихнути запах з пахви їхніх футболок аби з’ясувати, чи можна визначити різницю в запаху. Жінки не тільки сказали, що запах від холостяків був сильнішим, але й оцінили їхні обличчя як більш мужні у порівнянні з одруженими чоловіками”, – пише видання.

У дослідженні брали участь 82 гетеросексуальні жінки, які мали оцінювати запах тіла та обличчя чоловіків віком від 18 до 35 років. Оцінюючи показники за шестибальною шкалою, жінки поставили середню “3” чоловікам, які мають партнерку, та в середньому “3,5” холостякам.

Дослідники не приховували свого задоволення.

“Відповідно до гіпотези, запах тіла холостяків був сильнішим за запах тіла одружених чоловіків, а обличчя холостяків були оцінені як більш мужні за одружених”, – кажуть вчені з Університету Мекворі в австралійському Сіднеї. На їхню думку, окрім рівнів тестостерону, свою роль відіграють й відмінності в негормональному стилі життя.

Деякі попередні дослідження також намагались встановити зв’язок між рівнем тестостерону та запахом тіла.

Зокрема, 2013 року інша група вчених встановила, що жінок притягують чоловіки з високим рівнем тестостерону, але лише під час овуляції, пише Daily Mail.

Залишити відповідь