Четвер, 28 Березня, 2024
Війна

США підтримали посилення обороноздатності України та протидію Росії

Сполучені Штати високо оцінюють досягнення України у проведенні реформування оборонної сфери та заохочують подальше прагнення до реформ, при цьому Пентагон обіцяє і далі підтримувати посилення обороноздатності України для протидії російської агресії.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Міністр Шанахан високо оцінив керівну роль міністра Полторака у проведенні реформ в оборонному секторі України і зазначив необхідність подальшого прогресу у виконанні ключових положень Закону України про національну безпеку для підтримки безпечної та демократичної України”, – відзначили в Пентагоні.

В. о. міністра оборони США підтвердив прихильність виконанням домовленостей щодо посилення оборонних можливостей України, різко засудив неспровоковану атаку флоту російських окупантів на українські кораблі у Керченській протоці і заявив, що Вашингтон виконає свої зобов’язання “зберігати тиск на Росію з метою негайного повернення затриманих членів екіпажу та кораблів”.

Також Шанахан нагадав, що США “залишаються непохитними у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів”.

Залишити відповідь