Середа, 24 Квітня, 2024
Війна

З початку року на бік України перейшло 10 бойовиків “ДНР”

35 учасників незаконних збройних формувань затримані під час переходу на блокпостах

Про це повідомляє Нацполіція у Facebook.

Загалом з початку року поліцейські викрили 35 учасників незаконних збройних формувань. Більшості загрожує до 8 років позбавлення волі, йдеться у повідомленні.

У прес-службі додають, що згідно з ч.6 ст. 260 ККУ, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності. 

В поліції додають, що у Торецьку затримано бойовика, який надав важливі свідчення щодо теракту з Боїнгом, в якому загинули майже 300 людей. Екс-найманець терористів, який чергував на місці падіння рейсу МН-17, підтвердив, що ракету було випущено з окупованої території. Чоловік зізнався, що місцевих жителів залякали розстрілом, щоб вони мовчали, а він сам блокував доступ до фрагментів літака представників міжнародних організацій.

За даними поліції, серед затриманих є чергові блокпостів, агітатори, працівники виправних колоній. Під вплив пропаганди потрапили й молоді люди. Так, при спробі перетнути КПВВ Мар’їнка затриманий 19-річний бойовик “Молодої гвардії” “ДНР”, який вчиняв злочини. Зокрема, він розповів, що його поплічники під погрозою автоматів вчиняли на блокпості насильство над жінками.

Разом з тим все більше учасників незаконних збройних формувань самі здаються правоохоронцям. В цьому випадку держава гарантує їм шанс на звільнення від кримінальної відповідальності – за умови, що вони не скоювали тяжких злочинів, наголошують у прес-службі.

В поліції додають, що з початку року шансом розпочати нове життя в Україні скористалися вже 10 колишніх бойовиків. Серед них як ті, хто стояв у витоків окупації в 2014 році, так “нові кадри”, які вже зараз подалися до терористів, але повернулися розчаровані.

Залишити відповідь