П’ятниця, 29 Березня, 2024
Uncategorized

Куди піти 4 травня

Світлина від Atmasfera - Indie Yoga Music Band.

Концерт гурту Atmasfera

Це 1,5 години занурення у чарівну музику та композиції з мантрами на санскриті. Приємні мелодії в стилі YOGA MUSIC, у яких можна почути флейту, бузукі, арфу, фізгармонь, клокеншпіль та інші музичні інструменти з усього світу.

Гурт відвідав понад 20 країн світу. Виступав на Global Battle Of the Bands (Англія), Moldejazz (Норвегія), Woodstock (Польща). У 2018 отримав престижну американську премію Round Glass, яка визначає найбільш прогресивних виконавців, музика яких змінює світ на краще.

Час: 18.00.

Місце: MonteRay Live Stage (вул. Прорізна, 8).

Вартість: donation, реєстрація.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-namu-lektsia.jpg

Лекція «Радянська доба: ідеологія vs свобода»

Проголошений компартією на початку 1930-их років соцреалізм інтерпретував реалізм як схожий на життя, але піднесений і прикрашений, реальність у мистецтві мала поставати не такою, як вона є в дійсності, а «у революційному розвитку».

Пошуки пластичної мови відкидалися як спроба формалізму, від митця вимагалося створювати картину здійсненої мрії, попри існуючі в реальності табори, геноцид та переслідування.

До кінця 1980-их років у радянському художньому житті існувала унікальна система нагляду й контролю за художниками з боку держави, що виражалося у присвоєнні нею абсолютного права на придбання та замовлення творів, проведення виставок, диктату в галузі арт-критики, повного підкорення мистецтва інтересам партії. Разом із тим період радянського мистецтва – це час активного прояву української національної школи живопису, пов’язаної з іменами Федора Кричевського, Тетяни Яблонської, Карпа Трохименка, Сергія Григор’єва, Олексія Шовкуненка та багатьох інших митців.

На лекції «Соцреалізм в українському мистецтві. Тоталітарна утопія» ви дізнаєтеся, як мистецтво стало знаряддям радянської ідеологічної пропаганди та як видатні митці знаходили способи вийти за вузькі рамки соцреалізму.

Лекцію читає завідувачка відділу мистецтва ХХ-ХХІ століття Оксана Баршинова.

Час: 12.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: 70 грн, реєстрація.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-lera-litvinova-gallery-vystavka-oleksia-boliusenka.jpg

Виставка Олексія Белюсенко «Шлях до Судака»

«Шлях до Судака» – це довгоочікуваний проект, який невипадково презентуємо саме в цей історичний період, кожен з відвідувачів знайде для себе певні асоціації, адже тема Криму є актуальною та дещо ностальгічною. Олексій Білюсенко є одним з членів-фундаторів творчої групи «Синій жовтень», на його рахунку численні експозиції за кордоном, зокрема в Норвегії, Польщі, Литві та Німеччині, твори митця представлені в приватних колекціях та галереях понад 30 країн світу.

Час: 12.00.

Місце: Lera Litvinova Gallery (вул. Набережно-Рибальська, 3).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2018/05/afisha-kyiv-filarmonia-rock-legends.jpg

Концерт «Rock Legends»

«Queen», «Scorpions», «Aerosmith», «Led Zeppelin», «AC/DC», «Deep Purple»… Хто з нас не ріс із цією музикою? А тепер уявіть, що хіти світової рок-музики звучатимуть у виконанні духового оркестру!

Олексій Вікулов, диригент Національного духового оркестру України, вже неодноразово практикував такий формат концертів на сцені Національної філармонії, і щоразу переконувався, що він має шалений успіх у столичної публіки. Останнього разу – у серпні минулого року – на концерті «Легенди року» був аншлаг. Ще б пак! Солістом, до того ж, був Олександр Онофрійчук, той самий фіналіст телевізійного шоу «Голос країни», талановитий хлопець із Вінниччини, від якого весь інтернет просто на вухах стояв.

Так ось, 4 травня Онофрійчук виступить у філармонії знову! Запрошуємо! У вас є чудова нагода провести незабутній вечір. 

Світові хіти з репертуару гуртів «Eagles», «Beatles», «Scorpions», «Led Zeppelin», «Status Quo», «Aerosmith», «AC/DC», «Queen», «Deep Purple».

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 100 – 500 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-namu-lektsia-tereshhenko.jpg

Лекція «Київські колекціонери Терещенки»

Власники цукроварень і меценати Терещенки лишили по собі важливий слід в історії України. Покоління за поколінням вони кидали виклик долі, змінювали все довкола і збирали найкращі зразки мистецтва свого часу.

Цікавість до колекціонування в Івана Терещенка пробудив його товариш по військовій службі, російський художник Василь Вєрєщагін. Прикро, але цілий альбом рисунків Верещагіна загинув 1917 року, коли будинок Івана Терещенка в Києві розгромили.

На лекції Надії Павличенко, старшої викладачки кафедри культурології НаУКМА, співробітниці NAMU, ви дізнаєтесь не лише про колекцію, яка лишилась нам у спадок, а й чому Терещенки не вклонилися російському імператору, кому з родини було заборонено заходити на територію будь-якого цукрового заводу і що означав девіз на їхньому родинному гербі.

Час: 14.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: 70 грн, реєстрація.

Залишити відповідь