П’ятниця, 19 Квітня, 2024
КіноМузикаПодії

Померла акторка та співачка, зірка Голлівуду Доріс Дей

Американська акторка і співачка Доріс Дей, яку вважали однією з найбільших зірок за всю історію Голлівуду, померла у віці 97 років

Вона пішла з життя у своєму будинку в штаті Каліфорнія в понеділок, 13 травня, повідомив її фонд захисту тварин.

Акторка “перебувала в доброму здоров’я для свого віку, поки нещодавно не захворіла на пневмонію”, йдеться в повідомленні.

За свою кар’єру в шоу-бізнесі Дей знялася в 35 фільмах та записала понад 650 пісень, передає ВВС.

Доріс Дей була номінована на “Оскар”, отримала “Золотий глобус”, “Ґреммі”, а в 1989 році – нагороду Сесіла Б. ДеМілля за визначні досягнення в кіно.

Майбутня зірка народилася у 1922 році в родині німецьких іммігрантів до США в Цинциннаті, штат Огайо. Вона рано захопилася танцями і вже у 1930-х роках виступала у складі танцювального дуету.

Але в 15 років через травму після автомобільної аварії про танці довелося забути. Доріс почала брати уроки співу і вже незабаром виступала на сцені.

Працюючи з оркестром Барні Реппа, близько 1940-го року співачка взяла собі сценічний псевдонім Дей – за назвою першої пісні, яку вона виконала з оркестром, “Day After Day”. Її керівник вважав, що прізвище Каппельгофф занадто довге і не запам’ятовується.

Популярність на радіо та на концертах привела її в кіно.

Її екранне партнерство з актором Роком Гадсоном вважалося найкасовішим у 1950-ті та 1960-ті роки.

У 1956 році вона записала знаменитий хіт “Que Sera, Sera”, що вперше пролунала в фільмі Альфреда Хічкока “Людина, яка знала надто багато”.

Залишити відповідь