Вівторок, 23 Квітня, 2024
Україна

Супрун розвінчала міф про заборону використання візків для транспортування пацієнтів

В. о. міністра охорони здоров’я пояснила, що кожна бригада швидкої має каталки в автівці та повинна ними користуватися

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що заборони на використання візків (каталок) для транспортування пацієнтів, на яку часто посилаються працівники швидкої медичної допомоги, немає. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Супрун зазначила, що, викликаючи екстрену медичну допомогу, українці часто стикаються з ситуацією, коли доводиться транспортувати хворого власними силами до автівки швидкої. Іноді медпрацівники навіть посилаються на міфічний наказ МОЗ, який нібито забороняє використання візків.

“Каталка – зручний та виправданий спосіб транспортування пацієнта. Вона оснащена опорами, що складаються, та має бути виготовлена з легких сплавів. Також вона має бути пристосована для проведення непрямого масажу серця та обладнана ременями фіксації пацієнта. Саме цей спосіб транспортування найчастіше повинні використовувати бригади, що надають екстрену медичну допомогу”, – написала Супрун.

Вона додала, що для транспортування також використовують м’які ноші з ручками, однак зазначила, що їхнє використання є виправданим у разі, коли візки не поміщаються в приміщенні, наприклад, у будинку дуже вузькі ліфти або проходи.

Залишити відповідь