Субота, 20 Квітня, 2024
Події

У Єкатеринбурзі активісти протестують проти будівництва храму

Від 13 травня у російському Єкатеринбурзі тривають стихійні мітинги проти будівництва храму у центрі міста. Його планують збудувати замість скверу, через що і протестують місцеві жителі

Водночас, ситуація набула широкого резонансу через сутички мітингувальників із так званими православними тітушками, які виступили на захист будівництва храму.

Більшість з них були спортсменами та вихованцями академії єдиноборств. Водночас, власником цієї академії є російський мільярдер Ігор Алтушкін, який і будує скандальний храм.

Його статки оцінюють у 3,4 мільярда доларів (станом на 2018 рік), а, за словами опозиціонера Олексія Навального, дружина Тетяна – піддана Великої Британії та володіє елітною нерухомістю у центрі Лондона. Сам Алтушкін, як і дружина, вважають себе дуже православними людьми, а протестувальників називають “агентами Заходу” та “майданівцями”.

Оскільки акції протесту неузгоджені з владою, а тому є незаконними, на місці працює російський ОМОН, який десятками активно затримує учасників. Реагувати на скандал довелося навіть у Кремлі.

Залишити відповідь