Середа, 15 Травня, 2024
КультураУкраїна

У Києві стартував “Книжковий Арсенал”

IX Міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал” стартував у Києві у Мистецькому арсеналі з презентації нових видань Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться о 18.00. Програма фестивалю розпочалася з 15.00 відкриттям виставки-ярмарку, передає Укрінформ.

О 17.00 – презентація проекту “Ветеранська література на Книжковому Арсеналі”, спеціального проекту Мистецького арсеналу та письменників-ветеранів у партнерстві з Міністерством у справах ветеранів України. Література про теперішню російсько-українську війну, написана учасниками бойових дій і волонтерами, буде представлена на спеціально обладнаному військовому наметі у дворі Мистецького арсеналу, де також відбуватимуться автограф-сесії авторів.

Після офіційної церемонії відкриття і нагородження переможців конкурсу “Найкращий книжковий дизайн” запланована дискусія “Qirim-Крим-Qrimea. Півострів, що об’єднує”.

Цього ж дня відбудеться відкриття виставки “Обабіч”. Куратор проекту Єжи Онух і фотографи Віктор Марущенко та Марк Невілл пропонують поглянути на місце й кордони уявного або фізичного сусідства між людьми, людьми і місцем, людьми і часом.

З 22 по 26 травня на відвідувачів очікують тисячі книжок, зустрічі з українськими та іноземними авторами, автограф-сесії, презентації, спеціальні проекти, ярмарок ілюстраторів та багато іншого.

У фокусі цьогорічного “Книжкового Арсеналу” – тема спільного буття на підставі цінностей і домовленостей.

У Міжнародній програмі особливий статус матиме Канада, яка вперше представить на фестивалі спеціальну програму зустрічей із авторами та презентацій свіжовиданих перекладів. Важливими фокусами міжнародної складової стануть дискусії, присвячені темам сусідства у глобальному масштабі, історичній тематиці, розмови про права і свободи людини.

Залишити відповідь