П’ятниця, 29 Березня, 2024
В КиєвіУкраїна

Шанс для малого бізнесу: у Києві на три роки видаватимуть пільгові кредити

У столиці планують розширити перелік тих підприємців, які зможуть отримати пільгові кредити від міста.

Наразі проект відповідного рішення, який вдосконалює механізм фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва, підтримали депутати постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. Про це «Вечірньому Києву» повідомили в прес-службі Київради.

 -Ми також пропонуємо утричі до 72 місяців збільшити максимальний строк надання фінансово-кредитної підтримки. Відповідні зміни сприятимуть розширенню доступу малих та середніх підприємств до фінансово-кредитних ресурсів за європейською відсотковою ставкою. Таким чином ми зможемо забезпечити зростання інвестиційної та економічної активності підприємців. Як наслідок, отримаємо нові робочі місця у столиці, збільшення надходжень до міського бюджету та конкурентоспроможну продукцію, – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков. 

Пропонується зростання і максимальної суми кредиту для одного позичальника. Наразі вона становить 250 тисяч євро в національній валюті, планується збільшити фіндопомогу до 600 тисяч євро. 

Минулого року у програмі фінансово-кредитної підтримки взяли участь 7 підприємств. Вони взяли кредити на загальну суму 23,8 мільйони гривень і отримали компенсацію відсотків на суму 718,5 тисяч гривень. Наразі 10 малих та середніх підприємств очікують на відповідну підтримку від міста. Цим рішенням ми пропонуємо, що Київ покриватиме 50% від суми відсотків за кредитним договором, які сплачені позичальником за звітний місяць. Це має стимулювати підприємців до розвитку, – наголосив ініціатор проекту рішення, депутат Київради Олександр Бродський.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Залишити відповідь