Четвер, 18 Квітня, 2024
Історії

31 травня 1884 року американський лікар Джон Харві Келлог запатентував кукурудзяні пластівців

Разом зі своїм молодшим братом Віллом лікар Джон Келлог порався на кухні, вони забули на плиті пшеницю й пішли у справах, а, повернувшись, виявили, що засохлі шматки стали цілком їстівними, особливо, якщо їх спресувати. Тоді Келлог провів таку ж маніпуляцію з кукурудзою.

Інші автори стверджують, нібито брати Келлоги готували якусь страву з кукурудзяного борошна. Вийшли з кухні, а коли повернулись, виявили, що борошно зіпсувалось, але все одно спробували приготувати тісто й отримали пластівці. Тоді брати посмажили невдалий продукт, завдяки чому пластівці стали приємно хрусткими.

Новий продукт запатентували. А в 1906 році Келлоги почали масове виробництво кукурудзяних пластівців, заснувавши власну компанію “Kellogg’s”, яка досі є лідером із виробництва кукурудзяних пластівців.

У 2012 році британська влада заборонила рекламу “Kellog’s”, оскільки вона вводила в оману споживача стосовно низької калорійності таких сніданків.

І не даремно, адже ця їжа не всім корисна. Дослідники зі Стенфордського університету визначили після експерименту, що пластівці викликають різкі стрибки рівня цукру у крові.

Хоч кукурудзяні пластівці виготовлені з цільнозернових злаків та містять багато вітамінів, мінерали та клітковину, сам цей продукт має ще й багато цукру.

Залишити відповідь