Четвер, 25 Квітня, 2024
Події

Московський суд перевірятиме законність домашнього арешту Голунова

Московський міський суд у п’ятницю, 14 червня перевірить законність рішення про домашній арешт журналіста Івана Голунова у справі про замах на збут наркотиків

Захист спецкора “Медузи” сьогодні оскаржила рішення Нікулінського суду, винесене в минулу суботу. Засідання призначене на 11 годину, повідомляє Голос Америки.

Раніше уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова в бесіді з виданням “Медуза” заявила, що вважає за доцільне змінити Голунова запобіжний захід на підписку про невиїзд. До цього вона зустрілася з президентом Володимиром Путіним і просила “продовжувати контроль з боку генеральної прокуратури за попереднім слідством – з точки зору законності та обгрунтованості”.

Сьогодні стало відомо, що Генпрокуратура вимагала у поліції дані по всім закупникам, які брали участь в оперативно-розшукових заходах у справах про наркотики в Західному адміністративному окрузі (ЗАТ) Москви. Голунова затримували поліцейські цього округу. Прокуратура також вимагала у поліції матеріали справи журналіста для перевірки.

Івана Голунова звинувачують у замаху на збут наркотиків. Він був затриманий в Москві 6 червня. Стверджується, що при ньому і у нього вдома виявили наркотичні речовини. Журналіст наполягає, що наркотики йому підкинули. Його адвокати вказують на численні порушення під час затримання і після нього.

На захист Голунова – або із закликами максимально прозоро розслідувати його справу – виступили ряд міжнародних організацій, відомих журналістів та діячів культури, політиків. Слідство просило суд відправити його під варту, але суд призначив домашній арешт до 7 серпня.

Пізно ввечері в суботу стало відомо, що кримінальну справу Голунова передали з поліції Західного округу Москви в Головне слідче управління МВС по Москві.

Залишити відповідь