Неділя, 28 Квітня, 2024
Події

Відповідальність за катастрофу в Шереметьєво понесе екіпаж

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) опублікував попередній звіт про катастрофу Sukhoi Superjet 100 в московському аеропорту Шереметьєво, згідно з яким причиною катастрофи могли стати дії екіпажу

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на документ.

З нього випливає, що на лайнері, який зазнав аварії, було виявлено пошкодження, характерні для слідів від впливу блискавки. Після удару блискавки автопілот відключився і системи літака перейшли на ручне управління.

Попри проблеми зі зв’язком і втрату автоматичного управління, командир екіпажу оцінював ситуацію як штатну, йдеться у документі. Пілот відмовився від допомоги наземних служб і повів літак на посадку. Вона була здійснена з перевищенням навантажень, допустимих для лайнера, літак конструкційно їх не витримав.

Приземлення на передню опору шасі з великою вертикальною швидкістю, а також відхилення рукоятки управління повністю “на себе” безпосередньо перед приземленням, призвело до приземлення літака з перевантаженням 5,85 g, йдеться у звіті. Літак при цьому спроектовано на розрахункове перевантаження 3,75 g. Внаслідок кількох приземлень зі значним вертикальним перевантаженням і пожежі, що сталася потім, літак дістав пошкодження, зазначається у документі.

Залишити відповідь