Понеділок, 29 Квітня, 2024
Україна

У Дніпропетровській області хочуть легалізувати браконьєрство

У Приорельському заказнику в Дніпропетровській області може бути легалізоване браконьєрське полювання

Про це повідомляє “Обозреватель”.

Товариство мисливців і рибалок Магдалинівського району звернулося до президента України Володимира Зеленського із звинуваченнями на адресу екологів, які ведуть боротьбу з браконьєрами, і з проханням “дозволити їм полювати на території заказника”, – розповіла екологиня, голова громадського формування “Екопатруль” (Дніпропетровська область) Тетяна Лампіка.

“Протягом 2 років ми ведемо посилений контроль за тим, щоб на території Приорельського заказника загальнодержавного значення не ввелося браконьєрське полювання, в той час як товариство мисливців і рибалок не хоче дотримуватися закону”, – заявила вона.

За словами еколога, були вжиті всі можливі заходи для запобігання знищення звірів на території заказника. Екологи повідомляли про проблеми на нарадах у Дніпропетровській обласній раді та Магдалинівській райдержадміністрації, вони організовували перевірки державної екологічної інспекції, двічі подавали скарги до СБУ і “намагалися позбавити товариство мисливців і рибалок права користування мисливськими угіддями”.

У той же час “вчора (28 липня, – ред.) мисливці розмістили у Facebook звернення до президента Зеленського про те, що “Екопатруль”, який знаходиться в змові з правоохоронними органами, не дає їм полювати в заказнику. І просять президента втрутитися в ситуацію”, – розповіла еколог.

У відповідь на це “Екопатруль” також звернувся до президента через публікацію на офіційній сторінці в Facebook з закликом звернути увагу на абсурдну ситуацію.

У цьому контексті Тетяна Лампіка додала: “Заповідники і заказники різного рівня не мають актів землекористування, не мають грошей на те, щоб винести межі “в натуру”, і через це виникають проблеми різного характеру, починаючи від того, що мисливці хочуть полювати в заповідниках, до того, що представники геокадастру виділяють землі заповідного фонду для ведення сільськогосподарської діяльності, що суперечить чинному законодавству”.

Залишити відповідь