Четвер, 25 Квітня, 2024
Світ

Трамп прокоментував вибух в Архангельській області у Росії

Сполучені Штати Америки багато чому вчаться на вибуху ракети Skyfall (“Буревісник”) в Росії, заявив американський президент Дональд Трамп. За його словами, в США є схожі, хоч і більш передові технології

“Сполучені Штати багато чому вчаться на вибуху ракети в Росії. У нас схожі, хоча і більш передові технології. Вибух російської Skyfall змусив людей хвилюватися про забруднення повітря в районі випробувань і далеко за його межами. Недобре!” – написав Трамп у вівторок, 13 серпня, у своєму Twitter.

Про це повідомляє DW.

Раніше про те, що те, що в Архангельській області РФ випробовували саме “Буревісник”, написала газета The New York Times з посиланням на джерело в американському військовому відомстві. Про те ж заявляв американський експерт з ядерної зброї Джеффрі Льюїс.

Росприроднагляд з посиланням на північне Управління гідрометеорології і моніторингу навколишнього середовища оголосив результати дослідження стану радіаційного фону в у місті Северодвінськ Архангельської області РФ в день вибуху під час випробувань на військовому полігоні. Дослідження показали, що доза гамма-випромінювання була перевищена в 4-16 разів.

Залишити відповідь