П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Світ

Аеропорт Гонконгу повністю відновив роботу після протестів

В аеропорту Гонконгу відкрито реєстрацію на рейси. У терміналі летовища залишається лише кілька десятків протестувальників

Міжнародний аеропорт Гонконгу відновив свою роботу. У середу, 14 серпня, аеропорт приймає і відправляє рейси, котрі були скасовані останніми днями внаслідок протестів, інформує Reuters.

Тисячі протестувальників блокували нормальну роботу летовища протягом останніх двох днів. Одягнені у чорне демонстранти намагалися таким яином висловити своє невдоволення діями влади, а також поведінкою співробітників поліції.

Акція в аеропорту тривала чотири дні поспіль. Наразі в аеропорту залишається кілька десятків мітингарів. Стійки реєстрації на рейси відкриті. До них вже вишикувалися черги з сотень пасажирів, котрі змушені були ночувати в аеропорту через неможливість вилетіти напередодні. Оператор аеропорту напередодні отримав проміжне рішення суду, котре дозволяє мітингарям проводити акції протесту лише у визначених для цього місцях, не заважаючи роботі аеропорту.

Внаслідок сутичок протестувальників з поліцією у будівлі аеропорту затримали п’ятьох осіб. Загальна кількість демонстрантів, затриманих правоохоронцями під час масових акцій, перевищує 600 осіб. Відомство у справах Гонконгу держради Китаю засудило протести в аеропорту міста, назвавши їх “майже терористичними діями”.

Залишити відповідь