Неділя, 12 Травня, 2024
Події

У Росії викрали якутського шамана, який йшов “виганяти” Путіна з Кремля

Фото: Олександр Габишев / скріншот з YouTube

У Росії в ніч на 19 вересня, викрали якутського шамана Олександра Габишева, який ішов на Москву “виганяти” президента Росії Володимира Путіна з Кремля .

Про це повідомляє інтернет-видання Znak.com з посиланням на одного з шанувальників з супроводжуючих шамана.

Один з супроводжуючих шамана повідомив, що Олександр Габишев був схоплений вночі після того, як приїхали два автобуси з поліцією. За його словами, чоловіка завантажили разом з візком і відвезли в сторону Улан-Уде.

Відзначається, що все сталося неподалік від федеральної траси, де шаман зупинився на ночівлю. Джерела припускають, що проти Габишева може бути порушено справу про організацію екстремістського співтовариства.

Так само з’явилася інформація, що люди які затримували шамана, були в цивільному одязі і масках, у них в руках були кийки і автомати. За словами ряду очевидців, ніхто з них не показав документів.

У той же час МВС по Республіці Бурятія , опублікувало прес-реліз про затримання чоловіка на трасі де був схоплений якутський шаман .

“19 вересня на 202-му кілометрі федеральної траси М-53” Байкал “співробітниками поліції за дорученням слідчого затриманий чоловік 1958 року народження, який перебуває в розшуку за скоєння злочину на території Республіки Саха (Якутія). Планується найближчим авіарейсом доставити затриманого з Улан-Уде в Якутськ для проведення слідчих дій “, – йдеться в повідомленні.

Залишити відповідь